Adana’da olası yangınlara karşı Optimum Alışveriş Merkezi’nde tatbikat yapıldı. Optimum çalışanları tatbikat gereği çıkan tüp gaz yangınını, yangın söndürme tüpü ve ıslak bez kullanarak söndürme eğitimi aldı. İtfaiye görevlileri, yangın müdahale çeşitleri, yangın türleri, yangın söndürme cihazları, yangında dikkat edilmesi gereken hususlar ile yangın dolabında bulunan malzemelerin kullanımıyla ilgili çalışanlara bilgi verdi.

Optimum AVM’deki yangın tatbikatı, sabah saatlerinde yangın alarmı ile anonslarla bina içindeki çalışanların acil çıkış kapısından tahliye edilmesiyle başladı. Optimum çalışanları, daha önceden toplanma alanı olarak belirlenen açık otoparka gitti. Yönetim ofisi, güvenlik, temizlik, teknik ekip ve mağaza çalışanları katılımı ile yapılan yangın tatbikatında Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli itfaiyeciler, kısa bilgilendirme yaptı.

Sağanak yağmur altındaki tatbikatta yangın söndürme tüplerinin kullanımı hakkında Optimum çalışanlarına bilgiler veren itfaiyeciler, uygulamalı olarak tatbikat yaptırdı. İş yeri ve evlerde en çok meydana gelen tüp gaz yangınına müdahale konusunda yoğunlaşan itfaiyeciler, ıslak bez kullanarak ve yangın söndürme tüpü sıkarak alevlerin oksijen ile bağlantısının nasıl kesileceğini AVM çalışanlarına gösterdi. Güvenlik görevlisinden garsonuna, satış elemanından mağaza müdürüne kadar çok sayıda Optimum çalışanı, verilen bilgiler ışığında yangına müdahale edip, söndürmeyi başardı.

Daha sonra AVM içinde devam eden eğitimde itfaiyeciler, yangın müdahale çeşitleri, yangın türleri, yangın söndürme cihazları, yangında dikkat edilmesi gereken hususlar ve yangın dolabında bulunan malzemelerin kullanımıyla ilgili sorumlu personele bilgi aktardı.
Kaynak: cha