Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaşarak madalya ve kemerle Kayseri'ye dönen Yusuf Açık’ı makamında kabul ederek, başarısını ödüllendirdi.

Vali Düzgün, kabulde yaptığı konuşmada, İrlanda’da 22-29 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda altın kemer kazanan Yusuf Açık’ın başarısı ile Türk halkına büyük sevinç yaşattığını belirtti. Başta şampiyon boksçu olmak üzere onu yetiştiren hocasına, antrenörüne ve yetişmesinde katkısı olup Hakk’ın rahmetine kavuşan Ali Fidan’a teşekkür eden ve rahmet dileyen Vali Düzgün, Kayseri’nin ve Türkiye’nin adını Avrupa’da, Dünya’da duyuracak şampiyonlar çıkmasının milli bir gurur olduğunu ifade etti.

Şampiyon Yusuf Açık ise 2008 yılında Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın tavsiyesi üzerine boks sporuna başladığını ifade ederek, rahmetli antrenörü Ali Fidan eşliğinde 2008’den 2015 yılına kadar 15 Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini belirtti. 2013’te Kick Boks Dünya 3’ncüsü, 2012 Boks Dünya 2’ncisi olduğunu hatırlatan Yusuf Açık, İrlanda’da yapılan turnuvada da dünya şampiyonluğunu elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

2016 yılında Rio Olimpiyatlarına hazırlanıp oradan da altın madalya ile döneceklerinin sözünü veren şampiyon sporcuya Vali Düzgün kol saati hediye etti. Ziyarette, Felahiye Kaymakamı Yavuz Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Antrenör Fatih Töme ile Felahiye Köyleri yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Tektaş da hazır bulundu.
Kaynak: cha