Balıkesir'in Ayvalık Belediye Zabıta Müdürlüğü'nde, yaka kameralı denetim sistemi başladı. Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in talimatı üzerine başlatılan sistem kapsamında zabıta memurlarına, ses ve görüntü kaydı yapan yaka kameraları dağıtıldı.

Şeffaf denetim kapsamında bugünden itibaren kullanılmaya başlanan yaka kamerası sistemiyle denetimler ve uygulamalar sırasında zabıta memurları ile vatandaşlar arasında yaşanan anlaşmazlıklar, iddialar ve şikayetler kayıt altına alınacak. Sistem ses, fotoğraf ve görüntüyü 3 saat boyunca kesintisiz kaydedebiliyor. Kayıtlar, gün içerisinde görevli personel tarafından incelendikten sonra bilgisayara aktarılıp arşivlenecek.

Başkan Gençer, yeni uygulamanın şeffaf ve adil denetim yapabilme açısından faydalı olduğunu belirterek, "Zabıta ekiplerimiz hakkında ortaya atılan kişiye göre uygulama iddiaları ortadan kalkacak. Bu uygulamayla hem vatandaşlarımızın taleplerini hem de zabıta ekiplerimizin vatandaşlara karşı davranışlarını kayıt altına alacağız. Ayrıca bu uygulama, ortaya atılan iddiaların gerçek olup olmadığını inceleme konusunda bize yardımcı olacak bir yöntem oldu. Bu uygulama sayesinde hem esnafımız hem de zabıtamız zan altında kalmayacak.” dedi.
Kaynak: cha