Malatya’da tarihi mekanlarıyla bilinen Battalgazi İlçesi’nin tanıtımı amacıyla belediye tarafından ‘Battalgazi İçin Söyledik’ isimli bir klip hazırladı.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın Yayın Müdürlüğü, Türk Halk Müziği Korosu sanatçılarının ortaklaşa hazırladığı çalışmada, Teze Cami, Battalgazi Kalesi, İndere Mağarası, sanat sokağı, Poyraz Konağı, Karakaya Baraj Gölü gibi kentin turistik mekanları kullanıldı. Tanıtım klibinin hazırlanmasında emeği geçen belediye çalışanları ve sanatçılar Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, devletin işleyişiyle insanın organlarının da işleyişinin aynı olduğunu söyledi. Gürkan, “Dolayısıyla nasıl ki bir insanın vücudu tek gıda ile beslenirse o vücutta değişik fonksiyonlar ortaya çıkar, eksiklikler ve aksaklıklar ortaya çıkar ve sağlıklı bir vücut olmaz. Bugün ülkemizde yurdun doğu ve güneydoğusunda yaşanan sıkıntılar, şehirlerimizin varoşlarında yaşadığımız sıkıntılar ve şehirlerimizin sosyal statü anlamında yüksek seviyede olan insanların depresyonda olduğuna baktığımızda, temelinde ruh hadisesinde yani müzik ruhun gıdasıdır dedik ya işte ruhun eksik ve aksak olduğunu görürüz.” dedi.
Kaynak: cha