Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Eldivan Ekinne Göleti ve Tımarlı Sulaması 2. kısım inşaat çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı. İlk olarak Eldivan Ekinne Göleti inşaat alanına giden Vali Özcan’a Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öcal Özdemir eşlik etti.

EKİNNE GÖLETİ YÜZDE 80 TAMAM

İnşaat alanını gezen Vali Özcan ve beraberindekilere bilgi veren DSİ 52. Şube Müdürü Serkan Kaman, göletin gövdesinin 750 bin metreküpe sahip olduğunu, 2 milyon 500 bin metreküp su depolama kapasitesi olacağını ifade ederek “Sulama, içme suyu ve elektrik üretimi için kullanılabilir. İnşaatta yüzde 80 seviyesine ulaştık. 4 bin 840 hektar tarım arazisi sulanabilecek. Kapalı sistem yapılan sulama kanalları ile kayıp oranları minimum seviyeye indi. Su birlikleri kurulacak. 1 ay içinde su tutmaya başlayacağız. Bu sezon çiftçilerin kullanımına sunacağız. Kapalı kanal sistemi tamamlandı. Gölet ve kapalı kanal toplam 10 milyon TL’ye mal olacak.” dedi.

140 MİLYON LİRALIK YATIRIM

DSİ 52. Bölge Müdürü Serkan Kaman Tımarlı Sulaması 2. Kısımının 3/2 si Çorum’a, 3/1’inin Çankırı’ya ait bulunduğunu, toplam 140 milyonluk lira olduğunun altını çizerek “Çankırı tarafından çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu proje ile 1984 yılından beri kullanılan Tımarlı sulama kanalları da rehabilitasyon edilmiş oluyor. 30 yıldan beri bu yana gelen kanallar sülfattan dolayı deforme olmuştu. Bu yapılan çalışma sonrasında evladiyelik kanal yapıyoruz. İlave talepleri de yerine getirmeye çalışıyoruz. Geçmiş eksikleri de tamamlıyoruz.” diye konuştu.

10 bin 200 hektar Koyunbaba Barajı, 9 bin 500 hektar Hamzalı barajı ve 7 bin 705 hektar Tımarlı sulaması 2. kısım kanalları ile birlikte toplam 30 bin hektar alanın sulanacağı ifade eden Kaman, tımarlı sulamasının 2017 yılında tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sunulacağını belirtti.
Kaynak: cha