CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Manavgat'a kendi ismi ile bir üniversite kazandırılması noktasında Meclis'te Manavgatlı milletvekilleri olarak var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

Manavgat'a üniversite kazandırılması noktasında partilerinden Manavgatlı partili arkadaşı Devrim Kök ile iktidar partisinden İbrahim Aydın ve MHP'den Doç. Dr. Mehmet Günal ile birlikte çalışma yaptıklarını belirten Kara, "Manavgat'a bir tıp fakültesi, bir diş hekimliği kurulması için Meclis'te ciddi olarak çalışma yapıyoruz. Manavgat'a MATSO Turizm Fakültesi'nden sonra 2 fakülte daha kazandırarak kendi ismi ile üniversite kurulması için Meclis'teki Manavgatlı milletvekilleri ile koordinasyon sağlayarak çalışma yapıyoruz. Bu konuda bastırıyoruz. Hedefimiz Manavgat'a kendi ismi ile üniversitesine kavuşturmak." dedi.

Meclis'te yaptıkları çalışmalarla ilgili CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda açıklamada bulunan Kara, bir beyin cerrahı milletvekili olarak ilçeye bir diş hekimliği ve tıp fakültesi kazandırılması noktasında ciddi çalışma yaptığının altını çizdi. Kara, Meclis'te diğer bir yaptığı çalışmasının ise 250 bin yatak kapasitesine ulaşan Manavagat'ın turizmde markalaşması ve tarımda ileri seviyeye ulaşması ve tarım işçileri ve turizm çalışanlarının hayat standartlarının iyi noktaya getirilmesi olduğunu kaydetti. Kara, şunları söyledi: "Tarım ve turizmle ilgili desteğe çok ciddi desteğe ihtiyacı var. Turizmde markalaşmaya ihtiyacı var. Manavgat'ın gerek sahili ilgili gerekse ormanlık alanlarına doğru gittiğimizde hakların kaybedildiğini, bazıları peşkeş çekildiğini biliyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Birde Manavgat Belediyesi'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından abluka altına alınmasının Meclis'te takipçisi olacağım. Bu ablukasının son bulmasını istiyoruz. Ablukanın kaldırılması noktasında Meclis'te takipçisi olacağım, bu noktada girişimlerim oldu."
Kaynak: cha