Çukurova Belediyesi ile Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, parkların ve ilçenin peyzajı konusunda işbirliği yapma kararı aldı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in daveti üzerine gerçekleşen görüşmede, parklara kimlik kazandırmak, halkın katılımını artırmak ve öğrencileri de projelere katma konusunda görüş birliğine varıldı. Belediye Başkanı Soner Çetin’in çağrısı üzerine Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. Faruk Altunkasa ve Doç. Dr. Cengiz Uslu ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tesislerinde bir toplantı gerçekleştirildi. Eski parkların yenilenmesi konusu da dâhil olmak üzere yapılacak yeni parklar ve ilçenin peyzaj açısından gidişatına yön vermek amacıyla Çukurova Üniversitesi’nden destek istediklerini vurgulayan Başkan Soner Çetin, “Biz ‘Biz her şeyi biliyoruz’ diyen anlayışta değiliz. Bu mümkün değil zaten. Alanında usta olan üniversitemizden ‘Biz olsaydık şöyle yapardık’ diye düşündükleri her konuda yardım rica ediyoruz.” diye konuştu.

PEYZAJ ÖĞRENCİLERİ DE DEVREDE OLACAK

“Parklar birbirinin aynısı olmasın, mantığı ve konsepti olsun” diyen Belediye Başkanı Soner Çetin’e cevap veren ÇÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Süha Berberoğlu, Prof. Faruk Altunkasa ve Doç. Dr. Cengiz Uslu ise şunları ifade etti: “Parkların güzelleşmesi kadar halkın daha yoğun biçimde kullanması da çok önemli; bunun için de çaba göstermeliyiz.”

Toplantıda, Çukurova Belediyesi ile Çukurova Üniversitesi arasında yapılacak işbirliğinin meclis kanalıyla resmiyet kazanması, bir peyzaj komisyonu kurulması ve ayrıca Peyzaj Bölümü öğrencilerinin hem Çukurova Belediyesi’nde uygulamalı staj yapması, proje hazırlaması ve uygulamasına da katılması konularında karar verildi.
Kaynak: cha