Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), tarafından liderlik özellikleri taşıyan gençleri desteklemek ve onlara yeni ufuklar kazandırmak amacıyla Genç Liderler Akademisi proje yarışması düzenlendi. Proje kapsamında 240 öğrenci Antalya’da buluştu.

UAÜ Genç Liderler Zirvesi, Türkiye’nin dört bir yanından 240 öğrencinin katılımıyla Antalya’da düzenlendi. 'Hayallerin, Kariyerin ve Sen' temalı zirvenin ilk gününde konuşmacı olarak yer alan Hakan Baş, Tuğçe Şahin ve İlker Kaldı gelecekte liderlik ve iş yaşamlarında gençlere ışık tutacak bilgiler paylaştı.

Bu yıl ilk defa Türkiye çapında düzenlenen Genç Liderler Akademisi proje yarışmasına katılan genç liderler, bilgi ve becerilerini geliştirdi. Genç Liderler Akademisi ile gençlerin girişimcilik ve liderlik özelliklerini bir araya getirip, gelecekte iş yaşamlarında ışık tutacak profesyonel bir vizyon kazandırılması hedefleniyor. Genç Liderler Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan UAÜ, Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, üniversite olarak girişimciliği ve liderliği desteklemek, öğrenciler arasında sosyal sorumluluk bilincini artırmak, gençler arasında liderlik algısının oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla önemli projeleri hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Gençlere çok uluslu, farklı kültürlerin etkileşim içinde olduğu bir kampüs hayatı sunduklarını ifade eden Prof. Dr. Göktepe, şunları kaydetti: “Üniversitemizde 90 ülkeden 2000 öğrenci bulunuyor. Gençlerimizin ülkemizin geleceği olduğu bilinciyle gerek kendi öğrencilerimize gerekse de liseli gençlerimize yönelik düzenlediğimiz fikir ve uygulama yarışmaları ile onlara fikirlerini hayata geçirme ve kendilerini geliştirme ortamı sunmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda sorumluluk projesi bilincinde 3. kez düzenlediğimiz 'Genç Liderler Akademisi' proje yarışmasının ikinci ana etabı olan Genç Liderler Zirvesi’nde, Türkiye’nin dört bir yanından yoğun başvurular neticesinde yarışmamıza katılmaya hak kazanan 80 takımın üyelerini tebrik ediyorum.”

Zirve kapsamında aynı zamanda gençler, ekip içi iletişim, takım çalışması, girişimcilik ve liderlik özelliklerini bir araya getirip profesyonel gelişimlerine katkı sağlayacakları eğitimler aldı.
Kaynak: cha