Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde hastane güvenlik görevlisine uygulanan darp olayı protesto edildi.

Tavşanlı Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde görevli güvenlik görevlisi Halil Şahin’e uygulanan darp olayı Sağlık Sen üyeleri ve hastane personeli tarafından kınandı.

Acil Servisi önünde açıklama yapan Sağlık Sen Tavşanlı Temsilcisi Ahmet Nalbant, “Şiddetten ve vandalizmden beslenen kim var ise hep birlikte bu güne kadar karşılarında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan açıklamada şunlar dile getirildi: “Gaziantep'te acının adı Ersin idi, Samsun'da Aynur, Kütahya da Halil. Kimileri hayat kurtarırken katledildi, kimileri de hayat kurtaranları korurken katline teşebbüs edildi. Acının adı hep değişti ama acı hep aynıydı. Ancak sağlıkta dönüşüm yazık ki sağlık çalışanları açısından yersiz bir imaj sahipliğine dönüştü. Bu güne kadar hangi sağlık çalışanı hangi hastasına şiddet uyguladı? Ne oldu da hasta ve hasta yakınları sağlık çalışanlarına şiddet uygulama ihtiyacı hissetmeye başladı?
Sağlık sektörünün hak etmediği görünüm vatandaş açısından sağlıkta dönüşüm ile hak ettiği noktaya getirildi. Sağlık personeline verilen değer birden bire ortadan kalktı ve en amiyane tabir ile mecburiyet esasına bağlıymış gibi, hasta ve hasta yakınlarının üst düzey askeri rütbeli, personellerinin ise en düşük rütbeli er edası ile komuta esasına bağlı çalıştığı algısı topluma empoze edildi.
Bizler sağlık çalışanları olarak kimseden üstün değiliz. Bizler sağlık çalışanlarıyız. Burada bir savaş olsa, bizler tarafsızız. Bizim tarafımız hayat. Bizim tarafımız yaşam. Bizim tarafımız insanoğlu insan. Acının adı her gün değişiyor ama düşen ateş mutlaka yakıyor. Halil kardeşimiz için dualarımız Sema'ya hiç durmaksızın arz ediliyor. Yetkililerden bir tek talebimiz var. Bu vandalizmin cezası artık caydırıcı hale getirilmeli. Bunun için gereken yasal düzenlemeler bir an evvel yapılmalı. Aksi halde daha çok canımız yanacak. İller ve adlar değişecek fakat sonuç değişmeyecek. Sağlıkta şiddet adı altında işlenen bu suçun adını şiddet koyup hafifletmeyeceğiz. Bunun adı terördür. Savaşta bile dokunulmayan beyaz meleklere ve onları korumayı şiar edinmiş mesai arkadaşlarımıza bıçak çekmek, silah çekmek, kaba kuvvet ile darp etmenin adı şiddet değildir. Bunun adı terördür, bunun adı vandalizmdir. bunu yapanlar da teröristtir. Bu acıya karşı hep birlikte tek yürek ve tek ses olmaya, hep birlikte bu cüreti gösteren cahillere lanet okuyup acımızın sesli çığılığı olmaya geldiğiniz için şükranlarımızı sunuyor, yetkililerimizin sesimize kulak vereceğinden şüphe duymamaktayız.”

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: cha