Adıyaman Kâhta Devlet Hastanesi'ne 2 yıldır beyin cerrahi uzmanı atanmazken, 120 bin nüfuslu ilçede hastaların mağduriyeti devam ediyor.

Kâhta Devlet Hastanesi'nde 2 yıldan beri uzman beyin cerrahisi doktorunun olmaması hastaları canından bezdirdi. 2 yıldır Adıyaman Eğitim ve Araştırmasına Hastanesi'ne gitmek zorunda kalan vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.

Kısa zaman önce atandığı açıklanan beyin cerrahi uzmanının göreve başlamadan eş durumundan gitmesi ve yerine herhangi bir görevlendirmenin yapılmaması nedeni ile mağdur olan hastalar, yollarda geçen zamandan muayene olamadıklarını vurguladı.

Hastanelerinde beyin cerrahı uzmanı eksikliğinin 2 yıldır devam ettiğini, ilgili mercilerden gerekli atamanın yapılması için sürekli talepte bulunduklarını ifade eden Hastane Başhekimi Abdulkadir Dost, şunları kaydetti: “Hastanemizde 2 yılı aşkın süredir beyin cerrahi uzmanı doktorumuz yok. Rutin olarak sürekli eksik doktor talebimizi Genel Sekreterliğimize ve Bakanlık yetkililerimize bildiriyoruz. Yaklaşık 3-4 ay kadar önce ilçemize beyin cerrahı uzmanı ataması yapıldı. Ancak ataması yapılan doktor arkadaşımız göreve başlamadan eş durumundan tekrar geri gitti. Atama yapılan kadar genel sekreterliğimizden geçici görevlendirilme yoluyla beyin cerrahi doktoru talebinde bulundum ancak sıcak karşılanmadı.

Bakanlık yetkililerimiz beyin cerrahı branşında sıkıntı yaşandığını, az sayıda mezun olan beyin cerrahı uzmanlarının ise öncelikli olarak sıkıntı yaşanan illere atamasının yapıldığını ifade ediyorlar. Sayın TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın bu sorun ile yakından ilgilenmekte. En son 2 gün önce kendisiyle görüştüm. Hem beyin cerrahi uzmanı sıkıntımızı hem de kadın doğum uzmanı doktoru sıkıntımız kendilerine ilettim. 2 ay sonra yapılacak atama döneminde beyin cerrahı uzmanı ve kadın doğum uzmanı doktoru eksikliğimizin giderileceğine inanıyorum."
Kaynak: cha