Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), sık sık arızalanan, apartmanların altında kaldığı için müdahale edilemeyen ve sonucunda susuzluğa sebep olan isale hatlarının yenilenmesi amacıyla çalışma başlattı.

Merkez ilçeler Antakya ve Defne’de 1989-1990 yıllarında çelik borularla döşenen isale hatlarının sık sık arızalanması ve oluşan arızalara müdahale edilememesi üzerine harekete geçtiklerini belirten HATSU ekipleri, hayata geçirilen proje sayesinde bu sorunların tarihe karışacağını açıkladı. Sözleşmesi 2 Aralık’ta imzalanan ve bir gün sonra işyeri tesliminin yapıldığı çalışmaya yönelik açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, çalışmasına başlanılan Defne ve Antakya’da isale hattı 3 bin 800 metre uzunluğunda olduğunu ifade etti.

1989 ve 1990 yıllarında döşenmiş olan çelik boruların apartmanların altında kaldığı için patlaklara müdahale edilemediğine dikkat çeken Başkan Savaş, “Patlamış borulardan akan suların yer altında apartmanların zeminini gevşek hale getirip ve apartmanları depreme karşı daha fazla risk almasını sağlamaktadır. Bu nedenle biz hem patlaklara müdahale edebilmek hem apartmanlarımızı riskten kurtarmak için çevre yolundan Antakya merkeze kadar ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden Sinanlı yol kavşağına kadar çelik boruları Duktil borularla değiştirmekteyiz.” dedi.

KAYIP KAÇAK DA ÖNLENECEK

Çalışma kapsamında 700 ve 800’lük boruları 3 bin 800 metre kısımda döşeyeceklerini vurgulayan Başkan Savaş, Harbiye’den gelen isale hattını tamamen yol içerisine alıp tehlikeleri uzaklaştıracaklarını ve kayıp kaçağı önleyeceklerinin altını çizdi. Projenin ocak ayının ortalarında tamamlanacağını aktaran Başkan Savaş, bu çalışmayla birlikte Hatay’ın önemli bir sıkıntıdan kurtulacağını ifade ederek, “Antakya ve Defne’deki hemşerilerimize yeni isale hattının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Hayata geçirilen projeye yönelik düşüncelerini dile getiren bölgedeki apartman sakinleri ve vatandaşlar ise yapılan çalışmalardan ötürü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ve HATSU’ya teşekkür etti.
Kaynak: cha