Isparta Ticaret Odası (ITO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer’i makamında ziyaret etti. Isparta heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Özer, Denizli’nin 174 ülkeye toplam 3 milyar dolarlık ihracatla ilk yedide yer aldığını söyledi.

DTO Başkanı Özer, “Sanayimiz oldukça gelişmiştir. Bu sebeple dünya çapında yaşanan herhangi bir kriz bizleri etkileyebilmektedir. Dolayısıyla yeni pazarlar, yeni sektör arayışları içerisine girilebiliyoruz. Sanayimize baktığımızda, İstanbul Sanayi Odamız'ın açıkladığı ilk 500’te 12 firmamız, ikinci 500’te ise 11 firmamız yer almaktadır. Bu 23 firma arasına tekstil, bakır-kablo, beton sanayi, gıda, demir çelik, inşaat gibi sektörlerimizin girmesi, ilimizin sektörlerinin gün geçtikçe fazlalaştığını göstermektedir ama bizler istiyoruz ki iç piyasada markalaşma yolunda da birtakım atılımlar yapalım. Bu çalışmalara da başladık.” dedi.

Denizli’nin yatırımlarını ve çalışmalarını yakından inceleme amacıyla ziyaret ettiklerini belirten ITO Başkanı Başdeğirmen ise, “Denizli’ye her geldiğimizde, daha farklı yatırımını ve gelişimini öğreniyoruz. Edindiğimiz bilgilerden sonra ise ikili ticari işbirlikleri yapmaya çalışıyoruz. Isparta olarak, özellikle elmada çok iyi ve farklı bir üretim içerisindeyiz. Elma üretiminde Türkiye’de birinci sıradayız. Dünyada, Türkiye olarak üçüncü sıradayız. 450 bin tonluk soğuk hava depomuz var. Asıl markamız ise güldür.” diye konuştu. Ziyarette, odalar arasında illeri temsilen çeşitli hediyeler de verildi.
Kaynak: cha