İzmir Barosu'nun, Karşıyaka Yamanlar Katı Atık Tesisi yer seçiminin iptali talepli davada, müdahale ve keşif talepleri kabul edildi.

İzmir Barosu'ndan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’nun, 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 19 Ağustos 2014 tarih ve 389 sayılı işleminde belirtilen ilimiz metropol alan sınırlar içerisinde katı atık sorununun entegre bir sistemle çözümü için Karşıyaka Yamanlar’da kurulması planlanan Kuzey Bölgesi Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi ile ilgili yer seçiminin uygun olduğuna' ilişkin 29 Ağustos 2014 tarih ve 285/2014/03 karar nolu kararının iptali istemiyle açılan davada taleplerimiz kabul edilmiştir.

Karşıyaka Yamanlar’da kurulması planlanan atık bertaraf tesisi yer seçiminin iptaline ilişkin açılan İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin 2014/1365 E. sayılı dosyasına İzmir Barosu adına Çevre Komisyonu üyelerimiz Av. Gülay Serin ve Av. Enis Dinçeroğlu tarafından yapılan müdahale talebimiz kabul edilmiş ve keşif talebimiz yerinde görülmüştür.

Bilimsel raporlar da bölgeye katı atık tesisi yapılmasının sakıncalı olduğunun vurgulamaktadır. Kaldı ki konu sağlıklı kentleşme olgusuyla da ilgilidir.

İzmir Barosu bu tür kenti, kentliyi etkileyen ve kamuyu ilgilendiren toplumsal olaylarda daima halkımızın yanında taraftır ve her zaman taraf olmaya devam edecektir."
Kaynak: cha