Türkiye ve dünyanın dörtbir yanından binlerce hediyelik eşyayı özel indirimli fiyatlarla sunan Souvenir 2015-26. Hediyelik Eşya Günleri başladı. İzmir Kültürpark Fuar Alanı 2 No'lu Sergi Salonu’nda açılan fuar, daha ilk gününde ziyaretçilerinin gözlerini kamaştırdı. Kendi alanında Souvenir’in Türkiye’nin en kapsamlı organizasyonu olduğunu söyleyen Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, kolay ulaşımıyla katılımcılarının da ziyaretçilerinin de yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Her yaşa ve bütçeye hitap etmesi sebebiyle "halkın fuarı" olarak nitelendirilen Souvenir, resmi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Genel Müdür Gençer, katılımcılarının her zevke hitap eden hediyelikleri ilk elden çok özel fiyatlara sunması ve Egelilerin hediyeleşmeye verdiği büyük önemin, Hediyelik Eşya Günleri’ni Türkiye’nin birinci sırasına taşıdığını söyledi. Gençer, “Ülkemizin ve dünyanın dörtbir yanından farklı anlayışların eseri, çok özel binlerce yılbaşı hediyelik eşyası ve yöresel ürünler, Souvenir kapsamında biraraya geldi. Bütçesi ne olursa olsun her yaştan vatandaşımız gelecek, sevdiklerine sevgilerini gösterecek, onları değerli hissettirecek bir armağanı gönül rahatlığıyla alacak.” dedi.

Açılış törenine katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş ise 2015 yılının çok kötü ve hatırlanmak istenmeyen olaylarla geçtiğini, 2016’nın iyi geçmesini dilediklerini ifade etti.

NİNELER TORUNLARIYLA BİRLİKTE KURDELE KESTİ

Konuşmaların ardından masal kahramanları, davetliler ve ziyaretçiler, torunlarıyla birlikte açılış kurdelesini kesti. İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği’nin hazırladığı büyük pastanın başında dilek tutan hazirun, pastadan tattı. Daha sonra hep birlikte katılımcı stantları ziyaret edilerek ilk alışverişler yapıldı. Hediyelik sektörünün önde gelen temsilcilerinden oluşan 200’ün üzerindeki firma stant açtı. Stantlarda hediyelik eşyalar, Anadolu el sanatları, antika ve sanat ürünleri, yöresel ve doğal ürünler, el yapımı ürünler, promosyon ürünleri, bakır, seramik, çini, kilim, ipek ürünler, doğal taş ve gümüş takılar, çanta, ayakkabı, gömlek, kravat, kemer, cüzdan, dekoratif ürünlerle kişiye özel hazırlanan hediyelikler, ekonomik fiyatlarla satılıyor.

Her yıl olduğu gibi 200 binin üzerinde ziyaretçi beklenen Souvenir, 14 gün açık kalacak. Her gün 11.00-22.00 saatleri arasında Kültürpark Fuar Alanı’nda ziyaret edilebilecek organizasyon, 30 Aralık 2015 akşamı tamamlanacak.
Kaynak: cha