Denetimlerine hız veren İzmir'in Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2015 yılında yol ve kaldırım işgali yapanlara ceza yağdırdı. Kamu alanlarını işgal eden 2 bin 178 işyerine cezai işlem uygulandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “İşgalle mücadelede ciddi adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

DENETİMLER SIKLAŞTI

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en önemli sıkıntılarından biri olan yol ve kaldırım işgallerine karşı 2015 yılı boyunca etkili denetimler yaptı. Vatandaşlardan gelen ihbarları da dikkate alan zabıta ekipleri, kamu alanlarını işgal ettiği belirlenen toplam 2 bin 178 işyerlerine para cezası kesti. Hem vatandaşların geçişini zorlaştıran hem de görüntü kirliliğine yol açan mal ve eşyalar yollardan kaldırıldı. Ekipler son olarak, Karşıyaka İlköğretim Okulu’nun çevresinde çalışma yaptı. Velilerin şikayetleri üzerine harekete geçen ekipler, yaya geçiş noktalarını kapatan beş işyerine ceza kesti, masa ve sandalyeler toplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Karşıyaka İZBAN hattının bulunduğu 1671 Sokak’ta yapılan denetimlerde de kamu alanlarına taşan 18 işletme hakkında cezai işlem uygulandı.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Başkan Akpınar, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana, yıllardır Karşıyakamız'ın kanayan yarası haline gelen yol ve kaldırım işgali sorununun çözümü için kararlı adımlar atıyoruz. Uzlaşıyla sorunları çözmek önceliğimiz ancak bile bile kamusal alanları işgal eden, kent düzenini ve vatandaşlarımızın huzurunu bozan hiç kimseye taviz vermemiz mümkün değil. Kararlı mücadelemiz devam edecek.”
Kaynak: cha