Kırıkkale’de Hayvan Pazarı alanına kurulan modern kesimhane hizmete başladı. Kesimhanede günlük 45 büyük baş, 150 küçükbaş hayvanın kesimi yapılacak.

Kesimhanenin açılışına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik ve esnaflar katıldı. Kesimhanenin açılışı sonrasında Vali Kolat, şartlı ruhsatı işletme sahibi Kamberoğulları Şirketi sahibi Ziya Akyön’e vererek hayırlı kazançlar diledi.

Kesimhaneye verilen ruhsatla ilgili bilgiler veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, “Arpalık Çukurunda faaliyet göstermesi planlanan Kamberoğlları şirketine ait Kesimhaneye 08.12.2015 tarihinde Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik, hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve Hayvansal Gıdaların resmi Kontrollerine ilişkin özel kuralları belirleyen yönetmeliğe istinaden şartlı onay 18.09.2013 tarihinde verilmiştir. İlgili yönetmeliklere istinaden bakanlık personellerince 18.09.2013 tarihinde tespit edilen eksikliklerin çoğunluğu giderilmiş ancak geri kalan eksikliklerin giderilmesi için 3+3 aylık süre verilmiştir. Bu süre içerisinde eksikliklerin giderilmesi takdirde şartlı onay ruhsatı onaylı işletme olarak değiştirilecektir.” diye konuştu.

Vali Ali Kolat de “Kırıkkale gibi bir ilin olmazsa olmazı arasında kesimhane yer alıyordu. Ben emeği geçenlere teşekkür ederim. Biraz sürüncemede kaldı ama belediye başkanımızın gayreti sonuç verdi. Burada Kamberoğulları işletmelerinin çok büyük payı var burayı kiraladılar şartlarını oluşturdular. Tarım Bakanlığı ve İl Müdürlüğü olarak geçici bir belge vereceğiz. Bu belge üç aylık bir deneme olacak. Çalışmalar denetlenecek inşallah esas belgeyi de vereceğiz. Vatandaşlarımız için önemli bir hizmet oldu, üreticilerimiz için de önemli bir hizmet oldu bu güzel hizmet devam edecek.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise belediye olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, işletmecinin de büyük gayretiyle Kırıkkale'nin ihtiyacı olan kesimhaneye kavuştuklarını kaydetti.
Kaynak: cha