Çeşme'yi ziyarete gelen KKTC heyeti, ilçenin turizmdeki yükselişi konusunda detaylı bilgi aldı. İlçeye hayran kaldıklarını ifade eden heyet, Çeşme'ye tekrar gelmek istediklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne Belediyesi Meclis üyeleri, incelemelerde bulunmak üzere turizm cenneti Çeşme'ye geldi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın misafiri olarak gün boyunca Çeşme'yi gezen 8 kişilik heyet, Başkan Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret etti. Turizm alanında Türkiye'nin parlayan yıldızı olan ilçenin turizmdeki gelişimi, turizm faaliyetleri ve turist sayısı konusunda Başkan Dalgıç'tan detaylı bilgi alan heyet, gerçekleştirilen gelişimin ve ulaşılan rakamların hayranlık verici olduğunu ifade etti.

Çeşme'nin turizm konusunda izlediği rota ve Alaçatı bölgesi başta olmak üzere gerçekleştirdiği ivmeyi anlatan Başkan Dalgıç, heyete deneyimlerini aktardı. Gelişime, öz değerleri ortaya çıkartarak ve bölge sakini ile ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirebileceği nitelikli mekanlar oluşturarak başladıklarını ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, gerçekleşecek projelerinin de bu doğrultuda olduğunun bilgisini verdi.

Çeşme'ye hayran kaldıklarını söyleyen heyet üyeleri, ilçeye mutlaka tekrar geleceklerini dile getirdi.
Kaynak: cha