Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Salonunda düzenlenen toplantı Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Memili Güven’in konuşması ile başladı. Yeni Büyükşehir Belediyesi yasasının üzerlerine yüklediği ağır yükün hizmet üretmede belediyeleri zor duruma soktuğunu belirten Güven, muhtarların belediyelerin en büyük icraat ortağı olduğunu dile getirdi. Güven konuşmasında büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan Muhtarlıklar Daire Başkanlığı ve Tarımsal Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığıyla muhtarların büyükşehir belediyesinden daha hızlı hizmet alabildiklerini belirtti.

Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği hizmetlerde muhtarların yol göstericiliğine büyük önem verdiklerini belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk de son yerel seçimlerinin ardından yürürlüğe giren yasanın belediyelerin teşkilat yapısını baştan aşağı değiştirdiğini belirtti. Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İlçemizin nazım ve uygulama imar planı üzerinde büyükşehir belediyemiz ile birlikte yaklaşık 1 buçuk yıldır çalışıyoruz. İlçenin imar planını işleyişi kolaylaştırmak amacıyla 6 etaba ayırdık. Tamamlanan etaplarımız üzerinden ruhsat vermeye başladık. Göreve talip olduğumuz ilk günden bu yana suyun sağlık olduğunu ve Kozan’ın içme suyu şebekesini yenilemeyi hedeflediğimizi dile getirdik. İçme suyu projemize başlayabilmek için imar planı etaplarımızın tamamlanmasını bekliyoruz. Çünkü imar planı tamamlanmadan içme suyu şebekemizin projesini hazırlayamıyoruz. Bir buçuk yılda muhtarlarımızla bir çok kez bir araya gelme fırsatı bulduk. Gerek büyükşehir gerekse ilçe belediyesi olarak hizmet taleplerinizi karşılamaya gayret ettik. Vatandaşa hizmet noktasında planlamayı beraber yaptığımız gibi üretilen hizmetleri de birlikte sabırla tamamlayacağız.”

Merkez ve kırsal mahalle muhtarlarının belediye hizmetleri hakkındaki istek ve şikayetlerini dinleyerek sorulara da cevap veren Öztürk ve Güven’in yanı sıra toplantıya Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Koordinatörü Tayfun Çiftçi, Kozan Belediyesi Başkan Yardımcıları Yaşar Şenöz, Cengiz Yeşiloğlu ve Kozan Belediyesi birim müdürleri katıldı.
Kaynak: cha