Kayseri Ticaret Odası (KTO), üyelerine yönelik yurt dışı iş gezilerine İspanya ile bir yenisini ekliyor.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 13-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek İspanya iş gezisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yurt dışı iş gezilerinin, yeni pazarları tanımak ve iş imkanlarını artırmak açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Hiçyılmaz, Oda üyelerinin bu yöndeki taleplerini karşılamak adına girişimlerde bulunduklarını söyledi. Türkiye’nin ve dolayısıyla da Kayseri’nin 2015 yılı ihracat rakamlarında bir önceki yıla oranla yüzde 10 civarında bir düşüş beklendiğini vurgulayan Hiçyılmaz, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), kasım ayı ihracat verilerini geçtiğimiz günlerde açıkladı. Kasım ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,5 düşüşle, 11 milyar 437 milyon dolar oldu. Yılın ilk 11 ayındaki ihracat ise yüzde 8,6 düşüşle 131 milyar 942 milyon dolara geriledi. Bu düşüş bize göstermektedir ki ihracatın artırılmasına yönelik etkin çalışmalar hız kesmeden devam ettirilmelidir. İspanya iş gezimiz, 2015 yılı içinde yapılan son iş gezisi olmanın dışında, 2016 yılı için yeni umutların yeşereceği bir girişim olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

İspanya iş gezisinin üyelerin katılımı ile gerçekleştirileceğini kaydeden Hiçyılmaz, “Şehrimizin üretimine yeni pazarlar oluşturmak ve ihracat kapasitesinin artırılması için dış ülkelerde girişimlerde bulunmak gerekmektedir. Kayseri Ticaret Odası’nın 17 bin üyesinin her birinin bu anlamda çalışmalar yapması ve yurt dışı iş gezileri ile yeni pazarlarda araştırma yapması büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, üyelerimizin bu tür girişimlerde bulunmasında kolaylık sağlamak ve yol gösterici olmak adına düzenlediğimiz iş gezilerinden birini de İspanya’ya gerçekleştireceğiz. Tüm üyelerimize çağrım bu tür organizasyonlara katılım sağlamalarıdır.” dedi.

İspanya iş gezisine ilişkin detayları paylaşan Başkan Hiçyılmaz, “13 Aralık’ta başlayacak olan İspanya iş gezimiz kapsamında, Malaga ve Sevilla kentlerinde organize sanayi bölgelerinde inceleme gezileri düzenleyeceğiz. Cordoba Ticaret Odası’nda heyetler arası görüşmelerde bulunacağımız iş gezimiz daha sonra, Granada şehri organize sanayi bölgesi inceleme gezisi ile devam edecek. İş gezisi, İspanya’nın başkenti Madrid’de iş adamlarından oluşan heyetler arasında gün boyu gerçekleştirilecek B2B toplantıları ile devam edecek. Ayrıca gittiğimiz şehirlerde ticari ataşelerle ve Başkent Madrid’de büyükelçimiz ile görüşme gerçekleştireceğiz. Heyetimiz, temaslarını 18 Aralık’ta tamamlayarak şehrimize dönecek.” ifadelerini kullandı.

Başkan Hiçyılmaz, 50’yi aşkın iş adamının katılımı ile gerçekleştirecekleri İspanya iş gezisinin, Kayseri’nin ihracatının artmasına ve kalkınmasına katkı sağlamasını dilediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: cha