Muğla'nın Menteşe ilçesi kırsal kesimindeki 42 mahallede, bin 500 kadın sağlık taramasından geçirildi. Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, taramanın Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle uyguladıkları, "Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye" projesi kapsamında yapıldığını söyledi.

Hedeflerinin, yıl sonuna kadar kırsaldaki bütün mahallelere ulaşmak olduğunu belirten Başkan Gümüş, "Sosyal projelerimizle her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Kadınların beden ve ruh sağlıklarına yönelik hayata geçirdiğimiz projemizde, KETEM işbirliğiyle kırsaldaki kadınlara ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bu bilgiler ışığında kadınlar, belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımızla alınıp öğlenleri aşevinde ağırlanıyor. Daha sonra sağlık merkezlerinde sıra beklemeden, yine ücretsiz taramalarının yapılması sağlanıyor. Aynı zamanda belediyemiz bünyesinde bir psikoloğumuzla ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz." dedi.

Proje kapsamında meme kanseri taraması 40-69, rahim ağzı kanseri taraması 30-65, bağırsak kanseri taraması ise 50 ve 69 yaş arası kadınlara yapılıyor.
Kaynak: cha