Bursa Osmangazi Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan ‘Hazır Giyim Kursu’, moda dünyasına yeni tasarımcılar kazandırıyor.

Bu yıl, 12 farklı merkezde toplam 33 branşta eğitimlerin verildiği OSMEK kurslarında en büyük ilgiyi ‘Hazır Giyim Kursu’ gördü. Osmangazi Belediyesi Akpınar Kültür Merkezinde verilen Hazır Giyim kursunda temel bilgiler, kumaşlar, ölçü alma, kalıp çıkartma, biçki teknikleri, prova çalışmaları ve süsleme gibi konular işleniyor. Haftanın 5 günü 09.00 ile16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen Hazır Giyim Kursu’ndan başarıyla mezun olan kursiyerler, aldıkları sertifikaları ile atölye açma imkanı buluyor, ya da bir atölyede çalışarak para kazanma şansı yakalıyor.

Hazır giyim kurs öğretmeni Selma Yalınbaş, kursa katılan bayanların çoğunun ev hanımı olduğunu ve boş zamanlarını değerlendirerek meslek sahibi olduklarını belirterek, “Hazır giyim, kişinin tamamen vücut ölçülerine göre yapılmış giyim şeklidir. Buraya gelen kursiyerlerimiz, daha önceden eline iğne iplik almamış kişiler. Burada onlara sıfırdan başlayan bir eğitim veriyoruz. Kalıpları kendileri alıp, kumaşları kendileri dikiyorlar. Hiçbir şey bilmeden sıfırdan eğitim alan kursiyerlerimize, aşama aşama kıyafet dikim eğitimi verip, çeşitli sektörlerde istihdam edebiliyoruz. En azından kendi üzerlerine göre model uygulayıp kendi elbiselerini dikme fırsatı buluyorlar” diye konuştu.

25 sene çalışma hayatından sonra emekliye ayrılan ve evde boş zaman geçirmekten sıkıldığını anlatan Kurs Öğrencisi Gülsen Çakır,“Emekli olduktan sora evde oturup televizyon izlemekten sıkıldım. Oyalanmak için kurs arıyordum ve Osmangazi Belediyesi’nin bu kursu düzenlediğini öğrendim. Hemen kayıt yaptırdım. Ben, mağazada kıyafet seçmekte zorlanan birisiyim. Aldığım eğitim ile artık kendi kıyafetimi dikme şansım olacak. Osmangazi Belediyesine çok teşekkür ederim.” dedi.
Kaynak: cha