Mudanya ilçesinde geri dönüşümü sağlamak adına Mudanya Belediyesi, evsel yağ, ambalaj ve cam atıkların ardından, 'Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Ayrı Toplanması ve Değerlendirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü' imzaladı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile ELDAY Genel Müdürü Levent Halaç’ın imza altına aldığı protokol çerçevesinde toplanan atıklar, lisanslı tesislerde geri dönüşüme kazandırılacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Mudanyalı hemşerilerimize söz verdiğimiz tüm projeleri tek tek gerçekleştiriyoruz. Daha temiz bir Mudanya yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde, hem Mudanyamızın ekonomisine katkı sağlanacak, hem de elektrik ve elektronik atıklar geri kazanılmış olacak.” dedi.

Mudanya Belediyesi ile protokol yapan elektrikli ve elektronik atıklar konusunda Türkiye’nin ilk yetkilendirilmiş kuruluşu olan ELDAY Genel Müdürü Levent Halaç ise yeni yılda başlanacak projenin hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: cha