Mudanya Gazeteciler Derneği’nin, Avrupa Birliği’nden sağladığı destekle Bulgaristan’da Bulgar Gazeteciler Birliği ile ortaklaşa 15 aydır yürüttüğü 'Yerel Medyanın AB ile Uyumu' adlı projesi hazırlanan belgesel filmin gösterimiyle sona erdi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Arasındaki Sivil Toplum Diyalogu III-Medya Hibe Programı kapsamında Mudanya Gazeteciler Derneği'nin (MGD) 'Yerel Medyanın AB ile Uyumu' adlı projesinin kapanış töreni Mudanya’da yapıldı.

Türkiye’de hibe almaya hak kazanan 16 dernekten biri olan MGD’nin 15 ay süren projesinin başarıyla sonuçlandığını belirten Proje Koordinatörü Hüseyin Türker’in açılış konuşması ardından, MGD Başkanı Yavuz Gerçekçi, proje kapsamında Bulgaristan ve İngiltere’de gerçekleştirilen aktiviteleri ve çalışmaları özetledi.

Gerçekçi, Balkanlar ve Avrupa’daki medya kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve medya çalışanları ile kamuoyunun Türkiye-AB ilişkileri konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan proje sayesinde her alanda toplumlar arası diyaloğun önemine vurgu yapıldığını söyledi.

Konuşmalar ardından hem mesleki, hem de kültürel anlarda diyaloğa katkı sağlayan projenin çıktısı olarak hazırlanan, Bulgaristan’ın Avrupa Birliği öncesi ve sonrasındaki azınlıklar ve medyadaki değişimi konu alan belgesel film de gösterime sunuldu. Çekimleri 4 aylık sürede tamamlanan 35 dakikalık belgeselde, Bulgaristan’da yaşayan Türklerin yanı sıra medya kuruluşları, sivil toplum temsilcileri ve akademisyenlerle yapılan röportajlara yer verildi.
Kaynak: cha