Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Eğitimcilerin Eğitimi Programı’ tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ortak düzenlenen program Adana’nın tüm ilçelerindeki okullardan öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti. Programda 100’e yakın öğretmen; piller, pillerin geri dönüşümü ve atık piller hakkında bilgilendirildi. 2 oturumda gerçekleşen toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması’nın başladığı öğretmenlere dağıtılan afişlerle duyuruldu.

Eğitimle ilgili bilgi veren Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün, “Öğrencilerimize çevre bilinci eğitimi vermekteyiz. Şimdi TAP ile birlikte düzenlenen bu toplantıda öğretmenlerimize ulaştık ve atık konusunda tüm toplumu bilinçlendirmenin 2 temel taşını yerine yerleştirdik. Bundan sonra okullarımızda çocuklarımıza bu eğitimi vermeye devam edeceğiz ve öğretmenlerimizi de paydaşlarımız arasına katmaktan memnunuz. Okullarında, sınıflarında çocuklarımıza çevre bilinci eğitimi verilmesini isteyen, toplantımıza katılamayan öğretmenimiz var ise bize 153 Çağrı Merkezi’nden ulaşabilirler.” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, çevre koruma eğitiminin önemine değinerek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin benzer eğitimleri yıl boyunca yapacağını söyledi.
Kaynak: cha