Trabzon Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) şehrin tarihi yerlerinden Ortahisar ve Kemeraltı kentsel dönüşüm projesini birlikte çalışma teklifinde bulundu. Makamında ziyaret ettiği TTSO Başkanı Suat Hacısalioğlu’na projeyi anlatan Genç, destek sözü aldı. Mülkiyet hakkı Ortahisar Belediyesi’nde olan bölgede tarihi değere sahip yapıların kalacağı ve diğerlerinin kamulaştırılarak yıkılacağı proje hakkında Ortahisar Belediyesi tarafından geliştirilen çalışmanın önümüzdeki hafta içi TTSO Meclis üyelerine tanıtılarak görüşleri alınacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tarihi dokuları gün yüzüne çıkararak şehre ve turizme kazandıracakları çalışmaya TTSO’nun desteğini almak istediklerini belirtti. Projenin turizm açısından şehre büyük bir değer kazandıracağını ifade eden Genç, “Bahsedilen alanlar Trabzon’un geçmişte ana yerleşim yerlerinden ve her iki yerde de tarihi dokular fazlasıyla bulunuyor. Maalesef zaman içerisinde yanlış yapılanma ile tüm dokular göz ardında kalarak kaybolmuş durumda. Tabakhane, Semerciler ve Kemeraltı için geliştirdiğimiz proje sayesinde halk veya turistler meydandan girdiğinde Ortahisar’a kadar kesintisiz olarak bir tarihi gezide bulunabilecek.” dedi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da projeye destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Dünyada bu tür örneklerin olduğundan bahseden Hacıosalihoğlu, “Avrupalı turistler daha çok tarih turizmine değer veriyor. Bölge esnafı ve halkımız da içinde bulundukları değeri yaşama ve yaşatma şansına sahip olacak. Şehrimiz için gelecek vaat eden proje bizim de önemsediğimiz bir değere sahip, bu yüzden elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha