Şahikaya Kanyonu, Amazon ve Bayraktepe Tabiat Parklarının Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce 5 yıl süre için devralınmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirilerek parkların geleceği masaya yatırıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan toplantı sonrası; Vezirköprü- Şahinkaya, Terme -Amazon ve Tekkeköy -Bayraktepe alanların bakanlık tarafından Tabiat Parkı ilan edilmesi sonrası; bu alanların korunması ve sürdürülebilir kullanımı için ziyaretçilere açılması konusunda neler yapılması ve bundan sonra nasıl bir yol haritası oluşturulması gerektiği konusunda görüşmeler yapıldı.

Toplantıda, Tabiat Parkı ilan edilen bu alanlar için 'Tabiat Parkları Gelişme Planı' hazırlanması ve bu plan doğrultusunda çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, bu alanlara giriş kontrol ünitelerinin tasarlanması ve hazırlanması, temelsiz, topoğrafyaya zarar vermeyecek nitelikte kullanılabilir fiziki mekânların oluşturulması ve altyapı çalışmalarının başlatılması konuları da görüşülerek karara bağlandı.
Kaynak: cha