Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, ’Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ adı altında başlatılan kampanya kapsamında Tarsus’ta toplanan 9 TIR yardım malzemesi, dualarla Suriye’ye gönderildi.

Tarsus İlçe Müftülüğü organizasyonunda toplanan yardım malzemelerinin sınıra hareketi öncesi eski buğday pazarı alanında uğurlama töreni düzenlendi. Törende konuşan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, yapılan bu sosyal yardımlaşmanın önemine dikkat çekti.

Atmaca, “Biz millet olarak gerçekten ne kadar övünsek azdır. Bu millet gün geldi Bulgaristan’daki soydaşlarımızı ülkemize kabul edip onlara kucak açtı, gün geldi Kosova’da soydaşlarımız için birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelip Kosova’ya yardım götürdük. Gün geldi Afganistan’da yaşayan soydaşlarımıza kucak açtık, ülkemizin kapsını açtık, gün geldi Irak’ta zulme maruz kalan Peşmerge’lere kapılarımızı açtık. Halepçe katliamından kaçan insanlara kapılarımızı açtık. Gün geldi 2,5 milyon Suriyeliye kapımızı açtık ve bugün de burada Diyanet İşleri Başkanlığımızın planladığı ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ projesiyle böyle bir yeni bir güzelliğe imza atıyoruz. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bölgede çok sayıda mağdur insanların olduğunu ve bu acıların hala yaşandığını dile getiren Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay ise “İlçemizde bu konuyla ilgili, bu hayır kervanına 5 TIR su, 2 TIR un, 1 TIR gıda, 1 TIR’da yağ ve battaniye olmak üzere 9 TIR yardım toplanıldı. Sıkıntılı bölgelerde 5 litre su 5 kişilik bir ailenin ihtiyacını gideriyor. O bölgelerde su için ölüme gidenler var. İnsanların, mültecilerin içecek su kaynaklarına inmelerini ve onların indiği gece saatlerinde aydınlatmalarla onların ölümünü planlayan bir şebeke ile karşı karşıyayız. İnsanları yurtlarından çıkaran, memleketlerini bombalayan, akabinde memleketlerinden Azez bölgesine parayla taşıyan ve Azez bölgesinde ülkelerinde 10 liralık zeytinyağını 100 liraya satan şebeke, maalesef aynı şebeke. Buna karşın Anadolu’nun bahtiyar insanları, Türkü ile Kürdü ile, Arabı ile dolayısıyla tüm etnik unsurlarıyla bu fırsatçılara karşı bu yardımları yapıyor. Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Tören, yardım TIR'larının dualarla Suriye sınırına uğurlanmasıyla sona erdi.Cihan
Kaynak: cha