Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Ar-Ge ve Girişimcilik Kulübü ile Fırat Üniversitesi Bilim Akademisi Öğrenci Topluluğu uluslararası projelerin yarışacağı 'Formula Student Germany’e hazırlanıyor.

25 kişilik ekip tarafından hazırlıklarına başlanılan proje ile ilgili bilgi veren Teknoloji Fakültesi öğrencisi Ar-Ge ve Girişimcilik Kulubü üyesi Doğan Bölükbaş, amaçlarının hazırlayacakları proje ile elektrikli araca farklı bir boyut kazandırmak olduğunu söyledi.

Yarışma ve projeleri ile ilgili bilgi veren Bölükbaş, "Yaz aylarında Almanyada yapılacak olan ‘Formula Student Germany’ proje yarışmasına F.Ü Teknoloji Fakültesi Ar-Ge ve Girişimcilik Kulubü, Bilim Akademisi Öğrenci Topluluğu öğrencileri ile birlikte elektrikli araç projesi ile katılacağız. Bu yarışma uluslar arası arenada ilgi çeken bir platform. Bizde elektrikli araçta ivmelendirme projesi hakkında çalışıyoruz. Projemiz şu an tasarım aşamasında tamamlandığında elektrikli araç konusuna farklı bir boyut kazandıracaktır.” dedi.

Yarışmaya Türkiyeden daha önce Boğaziçi Üniversitesinin katıldığını Fırat Üniversitesi'nin yarışmaya katılacak ikinci üniversite olacağını belirten Doğan Bölükbaş, şunları kaydetti: "Yarışmaya daha önce katılmış projeleri,bu alanda çalışma yapan üniversitelerin çalışmalarını inceleyip çalışmamıza ona göre hazırlık yapıyoruz.”
Kaynak: cha