Antalya’da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Yağmur Koleji, öğrencilerine yazarlık kursu veriyor. Etkinlik kapsamındaki atölye çalışmalarında 'çok kitap okuyun, düşünün, hayal kurun ve yazın' temaları ile öğrencilerin yazmaya ilgi göstermeleri amaçlanıyor.

Okulun edebiyat zümresi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen eğitimlerle öğrencilerin yazı yazma yeteneklerini öne çıkarak gelişimlerine katkı yapması amaçlanıyor. İki günlük kursta eğitimci yazar Mustafa Üftadeoğlu örneklemeler, hikaye okuma-dinleme ve tamamlama şeklinde öğrencilere sunum yaptı. Yazma teknikleri hakkında bilgilendirilen Toros Yağmurlu öğrencilerle birebir uygulamalar yapıldı.

Organizasyonla ilgili bilgi veren Toros Yağmur Liseleri Müdürü Serkan Yavuz, öğrencilerin edebiyat dersine olan ilgi ve sevgilerinin artırılması, yazı yazma kabiliyeti olan öğrencilerin cesaretlendirilmesi için iki senedir bu atölye çalışmasını yaptıklarını söyledi. Geçen seneki atölye çalışmasına katılan öğrencilerin yazı çalışmalarının sene sonunda Damla adı altında kültür-sanat edebiyat dergisine dönüştürüldüğünü belirten Yavuz, “İçeriği zengin olan bu dergide yer alan tüm hikaye ve denemeler okuyucuların beğenisini topladı. Bu sene yapılan atölye çalışması ürünlerini Damla’nın 2. sayısı da yayınlayarak öğrencilerimize desteğimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Kaynak: cha