Trafik Dedeklifler Projesi kapsamında polis okullarda, karayolunda trafik güvenliği hakkında bilgilendirme yapıyor.

Trafik polisleri, Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği ve bir akaryakıt firması desteğiyle 3-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik çocuklar için trafik eğitimi veriyor.

Trafik Dedeklifler Projesi'nin ülke genelinde 81 ilde uygulamaya geçildiği belirtildi.

Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü, proje kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, ilçede okullarda eğitim çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Proje kapsamında Serik'te ilk olarak Yunus Emre Anadolu Lisesi, Hasan Güçlü Ticaret Meslek Lisesi, Yükseliş Koleji, Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Belkıs Ortaokulu ve diğer tüm okullarda eğitimler verilmeye başlandığı kaydedildi.

Okullarda trafik polislerinin öğrencilere trafik eğitiminde emniyet kemeri, kask kullanımı, hız sınırları, alkollü araç kullanma ve ehliyetsiz araç kullanma konularında görsel materyaller kullanılarak eğitim verildiği ifade edildi. Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü, "Ülkemizde meydana gelen ve hedef seçilen konularla alakalı trafik kaza görüntüleri ile desteklenen eğitim videolarının gösterilip yorumlandığı eğitimde, normal ders anlatımı dışında görsel video gösterileri öğrencilerin ilgisini çekiyor. Görsel ögelerle ders anlatımı konunun kavranmasında ve öğrencilerin belleklerinde kalmasında etkili oluyor. Eğitimin öğrenciler için çok yararlı olduğunu görüyoruz." ifadesinde bulundu.
Kaynak: cha