Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından açılan 1. Kademe Yardımcı Yüzme Antrenör Kursu, Adana’da başladı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Kurs Yöneticisi Toygun İşcan, kursa Adana’nın yanı sıra Mersin, Ankara, İstanbul, Hatay, Trabzon ve Kayseri’den 39 kursiyerin katıldığını söyledi.
İşcan, 10 gün sürecek kursa başvurunun 53 kişi olduğunu ve yüzme tekniğinde başarılı olan 39 kursiyerin teknik ve teori dersleri alacaklarını belirtti. Amaçlarının, ülke genelinde daha çok diplomalı antrenör kazandırmak olduğunu ifade eden İşcan, şunları söyledi: “Öncelikle yüzme antrenörleri, serbest, sırtüstü, kurbağalama ve kelebek stillerini iyi yüzerek sporcusuna model olmalı. Bu nedenle 14 kursiyeri elemek zorunda kaldık. Bilimsel olarak yetiştirdiğimiz antrenörlerden gelecek için umutluyum. Kursa katılan antrenörlerin tamamının yüzme sporundan gelmesi büyük avantaj. Yüzme Federasyonu Başkanı aynı zamanda eski ve Milli Rekortmen Yüzücü Ahmet Bozdoğan eğitim çalışmalarına büyük önem veriyor. Bunun meyveleri uluslararası müsabakalarda alınan madalyalarla kanıtlanıyor.”

Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı salonunda teorik derslerin anlatıldığını ifade eden İşcan, teknik derslerin ise Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildiğini kaydetti.
Kaynak: cha