Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından mütevelli heyeti ve sivil toplum kuruluşlarına üye seçimi yapıldı.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına mahalle ve köy muhtarlarından birer üye seçilerek mütevelli heyetinde görev yapmak üzere görevlendirildi. Seçim öncesinde muhtarları bilgilendiren Vakıf Müdürü Ayhan Güler mütevelli heyetine seçilecek muhtarların hayır işlerinde rol alacağını belirtti. Vakıf Müdürü Güler açıklamasında, “Vatandaşların ayni ve nakdi, eğitim, sağlık gibi yardımlarının yanında engelli, dul, yaşlılık gibi birçok faklı alanda maaş bağlanmasında da rol alacağız. İhtiyaç sahiplerine hitap eden bir hizmet anlayışı içinde toplantılar yapacağız. Burada yönetim kurulu dediğimiz karar organımız var. Alınan kararlar burada görüşülerek onaylanıyor. Mütevelli heyetine köylerden ve mahalle muhtarlarından bir kişi seçilecek. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Tek isimde mutabık kalan muhtarlar seçimlerin sandık başına gidilmeden açık oylama usulüyle belirlenmesini teklif etti. Yapılan açık oylama sonucunda Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Arif Özdemir ile Eçialan Köyü Muhtarı Mehdi Arıcı mütevelli heyetinde görevlendirildi. Sivil Toplum Örgütlerini temsilen Sadettin Gündüz görevlendirildi. Lapseki Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmail Ayhan Tavlı mütevelli heyetine seçilerek ilçeye yapılacak olan hayır işlerinde rol alacak muhtarlara teşekkür etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfının kuruluş gereği vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizen Kaymakam Tavlı, “2015 yılında da Lapseki’de hizmetler sürecektir” dedi.
Kaynak: iha