Trabzon’un Of İlçesi’nde düğünü basıp kuzeni olan damadı öldüren, 3 kişiyi de yaralayan 19 yaşındaki Raşit G. hakkında biri ağırlaştırılmış olmak üzere 4 kez müebbet hapis istendi.


Saldırı anı ise düğün salonundaki kameraya yansıdı. Görüntülerde Raşit G.’nin arkadan yaklaşıp damada 4 el ateş ettiği görülüyor. 2 Eylül 2014 günü Of İlçesi’nde düğün salonundaki düğünü basan Raşit G., kuzeni olan damat Serkan İhtiyar’ı 4 el ateş ederek öldürdü, 3 el daha ateş ederek olay yerinden kaçtı. Olayda 3 kişi de yaralandı. Serkan İhtiyar’ın 5 yıl önce karıştığı trafik kazasında kuzeni Özkan İhtiyar’ın ölümüne neden olduğu, aynı zamanda kendisinin de kuzeni olan ölen kişi için Raşit G.’nin Serkan İhtiyar’a kin beslediği için olayı gerçekleştirdiği belirlendi.

Olayın ardından
 İstanbul’da yakalanıp tutuklanan Raşit G. hakkında yürütülen soruşturma tamamlanıp iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Selma Polat, Raşit G. hakkında ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 3 kez de müebbet hapis cezası istedi.

BABASI DA ANNESİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Raşit G.’nin babası Halil İbrahim G.’nin de cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Halil İbrahim G.’nin dedikodu yüzünden tartıştığı eşi Emine G.’yi 4 Mayıs 2009 tarihinde öldürdüğü ve yargılandığı Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

CİNAYET ANI KAMERADA

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak olan Raşit G.’nin cinayeti nasıl işlediği ise düğünü kaydeden bir kameraman tarafından saniye saniye görüntülendi. Raşit G.’nin arkadan yaklaşıp horon oynayan damadın sırtına 4 el ateş ettiği belirlendi. Damadı sırtından vuran katil zanlısının kaçarken de silahını ateşleyerek salonu terk ettiği görüldü.

Editör: TE Bilişim