Antalya’nın Demre İlçesinde, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle işyerlerinin yıkım kararına sinirlenen bir aile, işyerlerini kendi iş makineleriyle yıktı.
Demre Mal Müdürlüğü’nün ilçede başlattığı hazineye ait bölgelerin boşaltılması konusundaki çalışmaları sürüyor. Demre’nin Beymelek mahallesinde bir beton firmasının 1993 yılından bu yana depo olarak kullandığı hazine arazisi üzerinde bulunan 300 metrekarelik alana gelen ekipler, işyerinin yıkımı talimatını verdi.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN RESMİNİ KOYDULAR
Hazır beton işi ile uğraşan aile, yıkım kararına sinirlenerek önce yıkımı durdurmak için işyerlerinin önüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerini koydu ardından yıkım için gelen kaymakamlık yetkilileri ile tartıştı. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı yıkım işleminde işyeri sahiplerine 300 metrekarelik alanın hazineye ait olduğu ve kanunen yıkımın yapılması gerektiği bildirildi. Bunun üzerine sinirlenen aileyi, Demre Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çırpan sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sakinleşmeyen öfkeli aile, kendi iş makineleriyle kendi işyerlerini yıktı.
"KANUNLARA SAYGILIYIZ"
İşyeri yıkılan Kestenler Hazır Beton Firması sahibi Adem Kesten, "Kendi iş makinemizle işyerimizi yıkıyoruz. Memlekette mahkeme kararı ile yıkıma karar verilen çok yer var, yıkılmadı" derken, işyeri ortaklarından Adem Kesten’in ağabeyi Mustafa Kesten de, "Kanunlara saygılıyız ama her yerde bu şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Yetkililer bana bu şekilde davranıyorlarsa eğer, her yerde bu şekilde davranılmasını istiyoruz" diye konuştu.
"BASKI VAR"
Mustafa Kesten’in oğlu Bayram Kesten de, "Malzemelerimiz zarar görmesin diye, yıkım parası vermemek için biz yıktık. Demre’de bir baskı var. Rekabetçi olmamızdan dolayı" ifadelerini kullandı.
Jandarma ekiplerinin çevrede güvenlik şeridi oluşturduğu yıkım işlemini Kesten ailesi gözyaşlarıyla izledi.
Yıkım olaysız sona erdi.
Kaynak: iha