Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Ahmet Akmaz tarafından ’Hicret ve Muharrem Ayı’ konulu konferans verildi.
Programa BÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Genel Sekreter Erturan Asiloğluları, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selma Çelikyay, Arapça Öğretim Görevlileri Yahya Salih Muhammed, Mahmud Muhammed İsa Qaddom ve öğrenciler katıldı.
1436. Hicri Yılbaşı, Hicret ve Muharrem ayı nedeniyle Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin üniversite konferans salonunda düzenlediği konferansta konuşan Öğretim Üyesi Yard. Doç. Ahmet Akmaz, Kur’an-ı Kerim’de zikredilen ayetler ışığında hicreti hazırlayan sebeplerini açıkladı ve hicret, Muharrem ayı, Hz. Hüseyin ve Kerbela konusunda önemli açıklamalar yaptı. Konferansın akabinde, Bosna Musiki Korosu’nun okuduğu Hz. Peygamberin Hicrette Medine’ye geldiğinde söylenen Talaa’l-Bedru ilahisi sinevizyon olarak dinletildi. Belediye Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Ney Hocası Emin Yalın ney dinletisi dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. Program sonrasında misafirlere aşure ikram edildi.
Kaynak: iha