Avustralya'da eğitim kalitesiyle adından söz ettiren Amity Eğitim Kurumları mezuniyet töreninde konuşan Avustralya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Liberal Parti REID Seçim Bölgesi Federal Milletvekili Craig Laundy, "Avustralya'nın geleceğinin Türklerin açtığı eğitim kurumlarıyla daha da aydınlık olacağını" belirtti.

Avustralya’da eğitim ve öğretim sezonun son ermesiyle bir yılı daha geride bırakan eğitim kurumları, çeşitli etkinlikler çerçevesinde yaz tatiline girdi. Türk müteşebbisler tarafından kurulan ve Güney Galler Eyaleti'nde üç ayrı kampüste faaliyette bulunan Amity Eğitim Kurumları, mezuniyet programları gerçekleştirdi. Programa yerel, eyalet ve federal düzeyde siyasetçiler katıldı. Türklerin yoğun yaşadığı Sydney’in Auburn bölgesindeki kampüste düzenlenen programa, Avustralya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Liberal Parti REID Seçim Bölgesi Federal Milletvekili Craig Laundy, İşçi Partisi Yeni Güney Galler (NSW) Lideri Luke Foley, Auburn Belediye Başkanı Le Lam, öğrenci ve velilerin de dahil olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Kampüsün spor salonunda gerçekleşen törende, öğrencilerin gösterileri davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Törende konuşan Avustralyalı milletvekili Laundy Türk okulunu övdü: "Birçok okul programına katıldım. Fakat okul değerlerini, kendi söz ve müziğiyle ifade eden bir sınıfla karşılaşmamıştım. Siz fedakâr velilerin güvenerek ve inanarak bu harika okula verdiğiniz çocuklarınızın bu seçkin eğitim kadrosuyla, ne kadar güzel değerler kazandığını ve gelecekteki Avustralya’yı daha iyi yerlere getireceğini bizzat izleyerek müşahede etmekten büyük memnuniyet duyuyorum."

Türk okulundan mezun olan öğrencilerin ülke geleceğine olan katkısından bahseden Laundy, "Avustralya’nın geleceği bu eğitim kurumlarındaki çocuklarla daha aydınlık olacak. Mezun olan öğrencilerin ileride güzel işler başaracağına ve arkadan gelen öğrencilerin de bu güzellikleri bir adım daha yukarı taşıyarak, Amity geleneğini devam ettireceğine gönülden inanıyorum." dedi.

FOLEY: KENDİMİZ İÇİN YAŞAMADIĞIMIZI ANLATTILAR

İşçi Partisi Yeni Güney Galler (NSW) Lideri Luke Foley ise Amity öğrencilerinin yaptığı gösterilerle ihtiyaç sahiplerine el uzatılmasını çok güzel bir şekilde anlattığını aktardı. Foley şunları söyledi: "Daha önce ‘Auburn’s got talent’ programına jüri olarak gelmiştim. Çocukların bugünkü performansı muhteşemdi. Bugün de insani ve Avustralya değerlerini çok güzel bir performansla sergilediler. Bugünkü programın asıl önemli tarafı, Amity öğrencilerinin bu dünyada sadece kendimiz için yaşamadığımızı, ihtiyaç sahiplerine de el uzatmamız gerektiğini çok güzel bir şekilde ifade ediyor olmaları. Emeği geçen öğretmen, öğrenci ve aileleri tebrik ediyorum."

BELEDİYE BAŞKANI: AMİTY KOLEJİ, EŞİ BULUNMAZ EĞİTİM VERİYOR

Programda katılan Auburn Belediye Başkanı Le Lam ise Amity Koleji'nin öğrencilere eşi bulunmaz eğitim verdiğini vurguladı. Türk kolejinin "beraberliğin bir çatı altında olabileceğini gösterdiğini" söyleyen Belediye Başkanı Lam, şunları kaydetti: "65 farklı etnik kökenden gelen insanların birlikte yaşadığı Auburn’da Amity Koleji, öğrencilerine verdiği kaliteli ve eşi bulunmaz bir eğitimle birliğin ve beraberliğin bir çatı altında olabileceğini gösteriyor. Bunun yanı sıra öğrencilerinize verdiğiniz kaliteli eğitimle geleceğe ait umutla bakan bir nesil yetiştiriyorsunuz. En içten sevgilerimle size teşekkür ederim."

Amity Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan da Türk eğitim kurumlarının hizmete girişinin 20'nci yıldönümünü kutlayacaklarını belirterek her eğitim yılının ayrı güzellikler ve başarılarla tamamlandığını söyledi. Genel Müdür Erdoğan, en az bilime verdikleri önem kadar, ahlaki ve insani değerleri de önemsediklerini aktardı. Deniz Erdoğan, geleceğin önemli şahsiyetlerinin ve topluma öncülük edecek şahıslarının ilkokul çağında verilen anlamlı değerlerle altyapısının şekillendiğini söyledi.

Amity Eğitim Kurumları olarak kaliteli eğitimin yanında, Avustralya’da farklı toplumların birbiriyle kucaklayıcı ve birleştirici yönünün daha güçlü hale gelmesi için çalıştıklarını hatırlatan Erdoğan, öğrencilere bu değerlere her zaman sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: cha