Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi'nde bir grup öğrenci tarafından geliştirilen elektrikli otomobil, düzenlenen törenle tanıtıldı. Üniversitede düzenlenen törene ülke büyükelçileri, akademisyenler, rektörler, araştırmacılar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende, EQUE(Electromobile of Qafqaz University Engineers) ismi verilen otomobillerin üretilmesinde çalışan 24 öğrenci ziyaretçilere tanıtılarak plaketler takdim edildi. Kafkas Üniversitesi Teknoparkı'nda geliştirilen güneş ve elektrik enerjisiyle çalışan iki otomobil, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Biri spor aracı olan otomobillerin test sürüşü ise izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamasında, üniversite öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin birlikte ürettikleri otomobillin hiç bir parçasının dışarıdan alınmadığını söyledi. Araçların imalında öğrencilerinin büyük emeği olduğuna vurgu yapan Saniç, "Ben ümit ediyorum ki ileriki dönemlerde daha gelişmişlerini yapacaklar." dedi.

Araçların üretilmesinde emeği geçen öğrenci Sevinç Gurbanova da Cihan'a konuşmasında, en son teknolojiler üzerinde araştırmalar yaptıklarını belirtti. Yaptıkları araştırmaları daha sonra pratiğe dönüştürdüklerini ifade eden Gurbanova, "Mühendislik alanında karşımıza çıkacak problemleri şimdiden çözdük. Bu konuda büyük başarı elde etmiş olduk. " diye konuştu.
Kaynak: cha