Almanya'nın başkenti Berlin'de Tierpark hayvanat bahçesi çalışanları yeni yıla bir sürprizle başladı. Kewa adlı fil 22 aylık hamilelik sürecinden sonra hiç yardım almadan yavruladı. Tierpark yöneticisi Dr. Andreas Knieriem, hayvanat bahçesi tarihinde bugüne kadar veteriner ve bakıcı eşlik etmeden doğum gerçekleşmediğini söyledi. Knieriem, fil ailesine yeni bir üye katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

"Bizim görevimiz artık bu yeni üyemize güzel bir isim bulmak ve sağlıklı büyümesi için her türlü imkânı sağlamak." diye konuşan Knieriem, yılbaşından bu yana yaklaşık 3 bini aşkın Berlinlinin fil yavrusunu görmek için Tierpark’ı ziyaret ettiğini dile getirdi. Yeni doğan fil yaklaşık 100 santimetre boyunda ve 100 kilogram ağırlığında.

FİL YAVRUSUNU YENİ YILIN SABAHINDA BULDULAR

Bakıcı Mario Hammerschmidt, yeni yılın ilk günü sabah saat 8:00'de fil yavrusunu kafeste bulmuş. Hammerschmidt bunun üzerine doktorlara ve diğer görevlilere haber vermiş. Hammerschmidt herkes gibi kendisinin de ilk başta şoke olduğunu ifade ediyor. Hammerschmidt'e göre fil ailesi de yeni bir üyeye sahip oldukları için çok sevinçli.

AVRUPA BAŞKENTLERİNDE TEK

Berlin’de Tierpark adlı hayvanat bahçesinin yanı sıra bir de Zoo adlı bir hayvanat bahçesi bunuluyor. Berlin hayvanat bahçeleri konusunda, Avrupa başkentleri arasında iki büyük hayvanat bahçesine sahibi olan tek başkent konumunda. Tierpark, 1955 yılında Berlin’in batısında bulunan Zoo’ya rakip bir hayvanat bahçesi olarak kuruldu. Berlin’de duvar yıkıldıktan sonra Zoo ve Tierpark rakip olmaktan çıkıp ortak çalışmalar yapmaya başladı. Tierpark'ta Kewa ile birlikte altı Afrika kökenli fil yaşıyor.
Kaynak: cha