Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seçim döneminde Kraliyet Nişanı verilmesi Belçika Meclisi'nde bir kez daha sorgulandı.

Milletvekillerinin konuyla ilgili sorularına önceki gün cevap veren Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belçika’ya Europalia etkinlikleri sebebiyle geldiğini söyledi. Belçika’ya devlet ziyareti gerçekleştiren bütün ülkelerin devlet başkanlarına ‘Kral Leopold Nişanı’ verildiğini söyledi. 2004 yılında Fas Kralı’na ve 2006 yılında Kazakistan Başbakanına aynı nişanın verildiğini söyleyen Reynders, şöyle konuştu:

"Europalia Türkiye etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika’ya Belçika Kralı Filip tarafından davet edildi. Bu ziyaret sebebiyle Erdoğan’a en yüksek seviyede kraliyet nişanı verildi. 2014 yılında Çin devlet başkanına ve Fransa başkanına aynı kraliyet nişanı verildi. 2011 yılında Almanya Cumhurbaşkanına verildi. 2009 yılında ise Romanya Başbakanına verildi. 2008 yılında Macaristan başbakanına verildi. 2006 yılında Kazakistan başbakanına verildi. 2004 yılında Fas kralına bu nişan verildi. Bu tür ziyaretlerde devlet başkanlarına bu tür nişanlar veriliyor. Başka bir anlamı yok."
Kaynak: cha