Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığı için yapılacak seçimde Christine Lagarde’in tek aday olduğu belirtildi. IMF Sözcüsü Gerry Rice, Washington’daki basın toplantısında mevcut başkan Lagarde’in IMF başkanlığı için başvuruda bulunan tek isim olduğunu teyit etti. IMF başkanlığı için adaylık başvuru süreci 10 Şubat Çarşamba günü tamamlanmış oldu.

IMF’nin büyük hissedarları Çin ve ABD Lagarde’in tekrar aday olmasını destekledi. ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Lagarde’in harika bir iş yaptığını söyledi. 5 yıllık başkanlığa ikinci defa başkanlık yapacak olan Fransa asıllı başkan, küresel ekonomide yaşanan yavaşlama ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinin mali durumları gibi sorunlar bekliyor.

Christine Lagarde, Fransa’da maliye bakanı olarak görev yaptığı dönemde ünlü iş adamı Bernard Tapie davasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet Adalet Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Lagarde, ünlü iş adamı Bernard Tapie’ye 400 milyon avro tazminat verilmesi ile ilgili davada oynadığı arabulucu rolüyle suçlanıyor.
Kaynak: cha