Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin başkanlığını yaptığını Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), PKK'nın üst yapılanması olan KCK yöneticilerine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

KDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, “KDP sizin yanlış siyasetinizin bedelini ödüyor. Biz sizin için daha ne yapalım? Kendi yenilgilerinizi bize saldırarak örtmeye çalışıyorsunuz.” ifadelerine yer verildi.

KCK’nın yanlış siyaseti yüzünden bölgede 500 köyün tahrip oluğunun belirtildiği açıklamada, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bu köyleri tekrar inşa etmesinin de engellendiği öne sürüldü.

KDP’nin açıklaması şöyle: “KDP sizin yanlış siyasetlerinizin bedelini ödüyor. Sizin için daha ne yapalım? Kendi yenilgilerinizi bize saldırarak örtmeye çalışıyorsunuz. Biz sizin yaptığınız zulümleri kendi milletimizden bile sakladık. "

Açıklamada," Neden gidip sorunlarınızı Türkiye ile çözmüyorsunuz? Madem Türkiye’ye karşı gelemiyorsunuz, neden Kürt Bölgesi için sorunlara sebep oluyorsunuz? Tahrip ettiğiniz 500 köyde hayat adına bir şey kalmadı ve insanlar göç etti. Bu köyleri yeniden inşaa etmemize de engel oldunuz.” denildi.

Açıklamada, “Kürtlerin hayatını karıştırmak sizin mesleğiniz olmuş. Bu sebeple de kendi bölgenizde birçok köyde yaşamayı imkansızlaştırmakla meşgulsünüz. Sizin bu yanlış siyasetiniz yüzünden de o bölgedeki halkın da huzuru kalmadı ve göç yollarına düştüler.” ifadeleri kullanıldı.

KCK tarafından yapılan son açıklamada Türk askerinin "Başika" kampında eğitim vermesi eleştirilmişti.



Kaynak: cha