Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "AB bizim için çok önemli bir referanstır ve referans olmaya da devam edecektir." dedi.

Türkiye'nin AB Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenleyen Mehmet Şimşek, "Kaliteli kurumlar oluşturmak istiyorsak, dünyadaki birinci sınıf yasaların Türkiye'de uygulanması noktasında adım atmak istiyorsak Avrupa dışında referans ve ilham alabileceğimiz, nereye bakacağız? Dolayısıyla AB bizim için çok önemli bir referanstır ve referans olmaya da devam edecektir." dedi.

AB Bakanı Volkan Bozkır ise Perşembe günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel'de bazı Avrupalı liderlerle mini zirve toplantısına katılacağını ve bu toplantıda mülteci sorunu ve göç hareketliliği ile mücadele konusunda AB ile Türkiye'nin atmakta olduğu ortak adımların değerlendirileceğini ifade etti

Türkiye'nin hiçbir zaman Suriye ve diğer ülkelerden gelen mülteciler için AB'den para talebinde bulunmadığını söyleyen Bokzır, yapmak istediklerinin de Avrupa'ya göçü engellemek değil, belli bir kota çerçevesinde legal olarak gerçekleştirmek olduğunu kaydetti.
Kaynak: cha