Kritik Play-Off serisinde İsveç'i deviren ay-yıldızlı ekip, Fed Cup 1. Grup’ta kalmayı başardı.

İsrail’in Eilat kentinde düzenlenen Fed Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Küme mücadelelerindeki son maçında İsveç ile karşı karşıya gelen kırmızı-beyazlılar, seriden 2 - 0'lık galibiyetle ayrılarak kümede kalmayı başardı.

Ev sahibi İsrail’i yendikten sonra Hırvatistan ve Estonya’ya kaybederek birincilik hesapları yaptığı C Grubu’nda dördüncü sırayı alan milliler, İsveç karşısında oynadığı kümede kalma maçında İpek Soylu ve Çağla Büyükakçay’ın galibiyetleriyle hedefine ulaştı.

Serinin ilk maçında Susanne Çelik ile kozlarını paylaşan İpek, korttan 6 - 3, 6 - 2’lik setlerle üstün ayrılıp Türkiye’yi öne geçirdi. Ülkelerin 1 numaralı oyuncularını buluşturan ikinci maça ise Çağla’nın yaptığı muhteşem geri dönüş damga vurdu.

Dünya 135 numarası Rebecca Peterson karşısında açılış setini 6 - 2 yitirdikten sonra ikinci sette de 4 - 3 geriye düşen Büyükakçay, bu noktadan sonra sahanın tek hâkimiydi. Üst üste tam dokuz oyun alarak 2 - 6, 6 - 4, 6 - 0’la işi bitiren Çağla, böylece seriye noktayı koydu.

Genel skoru 2 - 0'a getiren ay-yıldızlı ekip, Fed Cup 1. Küme’de kalmayı başarırken, İsveç ise 2. kümeye geriledi. Kaptanlığını Alaaddin Karagöz'ün yaptığı, Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın, Pemra Özgen dörtlüsünden oluşan Türkiye Fed Cup Takımı, 2013’ten beri 1. Küme’de yer alıyor.
Kaynak: cha