Türk müteşebbisler tarafından kurulan Elite Uluslararası Okulu (Empathy okulları), Moğolistan Devlet Çocuk Hastanesi'nde okuma salonları yaptırdı. Başkent Ulanbator’daki okuma salonlarının açılışına okul görevlileri, öğrenciler ve hastane yetkilileri katıldı. Okulun yardımlarıyla gerçekleştirilen açılışta Moğol basını da hazır bulundu.

Okuma salonları için Elite Okulu velileri ve öğrencileri nakdî yardım kampanyası düzenledi. Öğrenciler ayrıca kendi kitaplarını da okuma salonlarına bağışladı.

Elite Uluslararası Okulu'nun 10. yıldönümü münasebetiyle okuma salonlarının yanı sıra kütüphane ve oyun malzemelerinden oluşan yardımlara çocuklar büyük ilgi gösterdi. Programda yardımlarından dolayı Elite Uluslararası Okulu'na (Elite International School) teşekkür belgesi takdim edildi.

Moğolistan Devlet Çocuk Hastanesi baş hekimlerinden Dr. Chinzoright Davaa, “Hastanemize okuma salonu, kütüphane ve oyun malzemesi yardımında bulunan Elite Uluslararası Okulu'na teşekkür ediyoruz. Bu yardım, hastanemize özellikle kırsal kesimden gelen çocuklar açısından çok önemli. Sizlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Elite Uluslararası Okulu Müdürü Mustafa Uğuz ise “Bugün burada Moğolistan’ın en büyük çocuk hastanesine velilerimiz ve öğrencilerimizin yardımıyla okuma salonları oluşturduk. Bugün itibariyle ikisinin açılışını yapmış bulunmaktayız. Bu bağlamda emeği geçen velilerimize, öğrencilerimize, özellikle okul aile birliği üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaynak: cha