Kuzey Carolina'ya bağlı Charlotte şehrinde bir alışveriş mağazasında iki kişi arasında yaşanan tartışma kanlı bitti. Tartışan şahıslardan birinin diğerini silahla yaraladığı, olay yerinde bulunan bir polisin de silahlı şahsı vurduğu belirtildi. Tartışma sırasında vurulan şahsın ise hayatını kaybettiği aktarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Noel alışverişi için mağazada bulunan müşteriler silah sesleri üzerine olay yerinden kaçarken, bir müşterinin astım krizi geçirdiği, hamile bir kadının da sancılandığı ifade edildi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Charlotte-Mecklenburg Polis Departmanı'nın yaptığı açıklamada, mağazada iki kişinin sözlü tartışmasının sonunda bir kişinin silahını ateşlediği, bu esnada olay yerinde bulunan ancak görevli olmayan bir polis memurunun silahlı şahsı vurduğu belirtildi.

Polis sözcüsü Keith Trietley, olayla ilgili "Olay sırasında silahlı bir kişi vuruldu ve sağlık ekipleri olay yerine vardığı zaman şahıs hayatını kaybetti. Olay esnasında hiçbir güvenlik görevlisi yaralanmadı" açıklamasını yaptı.

Alışveriş merkezinde başka bir tehdidin bulunmadığı açıklanırken, görgü tanıkları, iki gencin kavga ettiğini ve birinin diğerini vurduğunu söyledi.

Güvenlik güçleri, olayın terör saldırısı olmadığını belirtti.
Kaynak: cha