Pakistan’ın Peşaver şehrinde, geçtiğimiz yıl çoğu öğrenci 151 kişinin öldürüldüğü okul saldırısında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Okulun bahçesinde düzenlenen törene Başbakan Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’in yanı sıra üst düzey askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Kanlı saldırıda, hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen programda, ölenlerin ailelerine madalyalar verilirken, ölenler için yapılan şarkılar ve şiirler katılımcıları duygulandırdı.

Şehirde bugün resmi tatil ilan edildi. Şehrin caddeleri polis ve asker tarafından kapatılırken, güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Lahor şehrinde, saldırı anında trafiğin durduğu ve bütün şehrin saygı duruşunda bulunduğu belirtildi. Sosyal medyada yankılanan yıldönümü dolayısı ile Pakistanlılar teröre lanet etti.

Ülkenin çeşitli şehirlerinde, anma törenleri düzenlenirken, geçen bir yılda okullardaki güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarılması talimatı çerçevesinde, okul önündeki bariyerlerin sayısı arttırıldı, duvarların boyu yükseltildi.

Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver şehrinde, geçen yıl bir okula militanlar saldırmış ve çoğunluğu öğrenci olmak üzere 151 kişiyi öldürmüştü. Peşaverdeki okulda, bugün, Başbakan Navaz Şerif, Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ve üst düzey askeri ve sivil yetkililerin katılımı ile saldırıda ölenleri anma töreni düzenleniyor.
Kaynak: cha