Dünya gündeminden düşmek bilmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yine gündeme bomba gibi düştü. Putin, Kırım ve Sivastopol' un Rus topraklarına resmen katılmasının yıldönemi şerefine düzenlenen bir konsere katıldı. Vasiliy Kilisesi'nin önünde düzenlenen ve adına da manidar bir şekilde 'Biz beraberiz' ismi verilen konserde sahnede yer alan isimlerden en dikkat çekicisi ise Putin' in sahneye çıkması oldu. Putin, konsere katılan binlerce kişiye seslenerek...

Yaklaşık yüz on bin kişinin katıldığı konserde Rus milli marşı birlikte okundu. Sahneye çıkan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin , muhalefet parti liderleri, Kırım yöneticileri ve askerler birlikte marşa eşlik etti. Putin vatandaşlara hitaben, "Ülke sizinle gurur duysun" ifadelerini kullandı.

Kırım'ın Rusya için önemine değinen Putin, Ukrayna'ya yardım eli uzatmaya hazır olduklarını kaydetti. Kırım'ın sadece stratejik bir toprak parçası olmadığını anlatan Putin, "Orada yardımlarımıza ihtiyacı olan milyonlarca Rus vardı. Söz konusu olan toprak parçası değil. Bizim bol toprağımız var. Kırım'da tarihimiz, maneviyatımız ve devletimizin kökenleri var. Bunlar bizi halk ve ulus yapan değerler." diye konuştu.

Ukrayna ile de ilişkileri normalleştirmeye hazır olduklarını vurgulayan Putin, aşırı milliyetçiliğin tehlikeli ve zararlı olduğunu, Ukrayna halkının gelecekte ülkeyi bu hale getirenleri tarafsız bir şekilde değerlendirme şansına sahip olacaklarını ifade etti.
Editör: TE Bilişim