Turizm sektöründe yeni işbirlikleri ve ülke tanıtımına katkıda bulunmak için yola çıkan Travel Turkey İzmir Fuarı ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi devam ediyor. 13 Aralık 2015 Pazar günü sona erecek fuarı ve kongre, 55 destinasyon ve 31 ülkenin turizmcilerini Fuar İzmir’de buluşturdu.

Partner ilin Adana, partner ülkenin Kosova olduğu Travel Turkey İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde, İZFAŞ ile TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla düzenlendi. Geçen yıl ilk gün 4 bin 371 kişi Travel Turkey İzmir'i fuarını ziyaret ederken bu yıl Fuar İzmir’e gelen ilk gün ziyaretçi sayısı 7 bin 829 oldu. Fuar ve kongre, bu yıl hem katılımcı hem de ziyaretçi sayısıyla rekor kırdı.

İzmir ağırlıklı olmak üzere bütün Türkiye’nin turizm zenginliklerini yabancı turizmcilere ve satın almacılara sunmak, fuarın en önemli hedefleri arasında. Bu amaç doğrultusunda çeşitli ülkelerden tur operatörleri ve seyahat acentelerinden satın almacılar, "B2B Hosted Buyer Programı" adı altında ağırlanıyor. THY’nin ulaşım sponsorluğunda özel misafir statüsüyle 43 ülkeden gelen 100’ü aşkın kişi, B2B Hosted Buyer kapsamında fuar katılımcısı yetkilileriyle yüz yüze görüşme fırsatı buldu ve yeni iş bağlantılarının temelleri atıldı. Uluslararası satın almacılar, hafta sonu Agora, Efes ve Meryem Ana turu kapsamında İzmir ve çevresindeki tarihî bölgeleri ziyaret etme imkanı da bulacak.
Kaynak: cha