İçinde 100’den fazla vitamin ve enzim barındıran ve özel yetiştirilmiş çimlerden elde edilen ’çimen suyu’, kanı yenileme özelliğiyle dikkat çekiyor.
Tadı pek de hoş olmadığı için genelde tek yudumda içilen ve ağız tadını düzeltmek için peşinden bir dilim portakal yenen bu ilginç içecek hakkında 10’dan fazla kitap yazıldı.
1 hafta içinde büyüyen çimenin besleyici unsurlarından tam olarak faydalanabilmek için mutlaka suyunun içilmesi gerekiyor; çünkü örneğin salataya karıştırarak yendiğinde herhangi bir faydası görülmüyor.
Uzmanlar günde 57 gram çimen suyunun insan vücudu için yeterli olacağını; alıştıktan sonra ise bunun en fazla 114 grama kadar çıkarılabileceğini belirtiyor.
K, E, C, A, B, B12, B9, B8, B6, B3, B2 ve B1 gibi vitaminler içeren ’çimen suyu’nun içindeki mineraller de bir o kadar fazla: Bakır, demir, magnezyum, potasyum, manganez, iyot, kalsiyum, fosfor, selenyum, sülfür, bakır, çinko sodyum, bor, krom, kobalt ve molibden.
Kanı temizleyip kan dolaşımını düzenliyor.
Hemoglobin üretimini artırıyor
Diş çürümelerini önlüyor
Ağızda 5 dakika tutulursa diş ağrılarını kesiyor, diş etlerini temizliyor
Toksik ve kanserojen maddeleri nötralize ediyor
Karaciğeri temizliyor
Kan şekerini düzenliyor
Saçların aklaşmasını engelliyor
Sindirim sistemini düzenliyor
Vücuttaki ilaç artıklarını temizliyor
Cildi yeniliyor
Seks hormonlarını düzenliyor