Peynirin Yararları Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Nasıl kullanılır?

Tuzlu peynir hazım yollarını tıkar, çok yemek de mesane ve böbrek yollarında taşların oluşmasına sebep olur.

Ceviz ve bal zararını giderir.

Peyniri cevizle yemek şifalıdır.

Kuru peynir, zehirli hayvanların soktuğu yere yakı olarak vurulsa, zararı ve ağrısı ortadan kalkar.

Safranın sebep olduğu rahatsızlıkları giderir.

Tuzsuz peynir kekik ve cevizle beraber yenirse, insanı kısa zamanda şişmanlatır.

Kaşıntıyı, idrar yanmasını, böbrek zafiyetini giderir. Cildi yumuşatır ve insanın rengini güzelleştirir.

Tuzsuz peynir, egzamaya karşı içilirse, safrayı çıkanr.

Mafsal ağrılarına karşı bayat peynir alınarak, zeytinyağı veya sığırın paça suları ile lapa yapılıp, ağrıyan mafsallann üzerine konur.

Peynirin Yararları Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Nasıl kullanılır?

Peynirin Yararları Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Nasıl kullanılır?

Peynirin Yararları Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Nasıl kullanılır?